Fotografie workshops – haal alles uit je camera en maak prachtige foto’s

Je kunt diverse fotografie workshops bij mij volgen. Zoals de workshop Straatfotografie, Nachtfotografie, Lange sluitertijden met ND-filtersSmartphone Fotografie en de workshop Fotografie voor bedrijven. Over al deze onderwerpen heb ik boeken en eBooks geschreven waarin ik zeer diep inga op alle facetten waar je mee te maken krijgt. Verder schrijf ik er artikelen en blogs over, waaronder voor het populaire maandblad Zoom.nl. Ik beschik dus over diepgaande kennis, heb jarenlange ervaring en wil het je graag allemaal leren.

Workshop Straatfotografie

Workshop Nachtfotografie

Workshop Lange sluitertijden met ND-filters

Workshop Smartphone Fotografie

Workshop Fotografie voor bedrijven (maak zelf zakelijke foto’s)

Fotografie workshop op maat

Naast mijn standaard fotografie workshops, zijn ook privéworkshops op maat mogelijk. Dan kun je zelf aangeven waar je meer over wilt weten.

Voorbeelden:

 • Hoe bedien je jouw camera.
 • Wat zijn al die camerastanden (Av, Tv, P, M en B) en hoe zet je ze het beste in.
 • Hoe gaat een camera met licht om, op welke manier wordt de belichting bepaald en hoe los je het op als een foto overbelicht of onderbelicht raakt.
 • Wat is de o zo belangrijke samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde.
 • Hoe vervaag je de achtergrond terwijl het onderwerp mooi scherp blijft.
 • Hoe maak je een spannende compositie.
 • Op welke slimme manieren kun je de vele scherpstelpunten van je camera gebruiken, zodat jouw foto’s altijd perfect scherp zijn.
 • Hoe bewerk en beheer je jouw foto’s in Lightroom.
 • Fotograferen, filmen, bewerken, delen en publiceren met alleen je smartphone (iPhone of Android).
 • Of misschien wil je een (nieuwe) camera kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer en kun je wel wat hulp gebruiken om de voor jou beste keuze te maken.
 • En ga zo maar door…

Waar en wanneer

Voor een fotografie workshop op maat spreken we vooraf door wat je wilt weten en hoeveel ervaring je op dit moment hebt. Dit kan via e-mail of telefonisch. Vervolgens kiezen we samen een geschikt moment uit voor de workshop. Het kan in het weekend of doordeweeks, overdag of ’s avonds. Stuur mij een e-mail en we prikken samen een datum. In principe worden de workshops in (de omgeving van) Amsterdam gegeven. Ik ken er goed de weg en er zijn fotomogelijkheden in overvloed. Andere locaties zijn in overleg ook mogelijk.

Een workshop kost slechts 75 euro per uur. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Je mag vooraf maar ook op de dag zelf aangeven hoelang de workshop wat jou betreft mag doorgaan. Dus heb je de smaak te pakken, dan kunnen we rustig verdergaan. Er valt immers altijd meer te leren en te fotograferen.

* Sommige workshops kun je eventueel ook via Skype of FaceTime volgen. Met name als er geen praktisch gedeelte nodig is en het jou voornamelijk om de uitleg of een advies gaat.

Foto Express – snel antwoord op al je fotografievragen via e-mail

Soms heb je een specifieke vraag waar je een antwoord op zoekt, of je loopt tegen een probleem aan en weet niet wat de beste oplossing is. Denk bijvoorbeeld aan iets wat met de onderwerpen te maken heeft die ik hierboven noem, bij de fotografieworkshops op maat.

Zoals waar bepaalde knoppen of instellingen op je camera voor bedoeld zijn en hoe je ze vervolgens het beste gebruikt, of voor uitleg over een bepaald fotografieprincipe (denk aan belichtingscompensatie, scherptediepte, pannen bij actiefoto’s, hyperfocale afstand, lichtsterkte bij lenzen, noem maar op).

Of je hebt foto’s gemaakt en je snapt niet waarom ze tegenvallen, of wat en waarom er is fout gegaan. Ook dan kan ik je helpen door je precies te vertellen wat er fout is gegaan.

Heb je een concrete vraag over fotografie, je camera, of een foto, dan kan ik je via e-mail heel snel op weg helpen, door jou precies de juiste informatie te geven. Het moet dan wel om een ‘behapbaar’ onderwerp gaan. Dus het moet in pak-hem-beet een A4-tje uit te leggen zijn. Want anders wordt het een complete workshop in één e-mail 😉

Foto Express is zeer laagdrempelig en kost je slechts 15, 20 of 25 euro, afhankelijk van de complexiteit van het onderwerp en de hoeveelheid uitleg die nodig is. Je kunt sowieso altijd even via e-mail aangeven wat je van mij wilt weten. Dan kan ik prima inschatten of het via de e-mail kan en wat het kost. Daarna ben je vrij om het wel of niet te doen. Gaat het bijvoorbeeld om een foto die je gemaakt hebt, dan kun je die als bijlage meesturen. Zodat ik kan zien wat er aan de hand is en gericht advies kan geven.

 

www.keeskrick.com