Fotografie workshops – haal alles uit je camera en maak prachtige foto’s

Je kunt een aantal (individuele) fotografie-workshops bij mij volgen. Zoals een workshop StraatfotografieSmartphone fotografieNachtfotografie, Lange sluitertijden met ND-filters en een workshop Zakelijke fotografie.

Over deze onderwerpen en nog veel meer schrijf ik al meer dan tien jaar artikelen voor onder andere het maandblad Zoom.nl en voor mijn eigen website. Ook heb ik diverse boeken en eBooks uitgebracht. Al sinds de eeuwwisseling fotografeer ik digitaal (daarvoor analoog) en ik kan zelfs de lastigste materie duidelijk en helder uitleggen.

Momenteel kun je de volgende workshops bij mij volgen:

Workshop Smartphone Fotografie

Workshop Stadsfotografie

Workshop Straatfotografie

Workshop Zakelijke fotografie voor zelfstandigen en bedrijven

Workshop Nachtfotografie

Workshop Lange sluitertijden met ND-filters

Workshop op maat

Naast bovenstaande fotografie-workshops, is ook een workshop op maat mogelijk. Dit betekent dat je helemaal zelf mag aangeven over welk onderwerp of welke onderwerpen je meer wilt leren.

Daarnaast begeleid ik regelmatig studenten die een fotografieopleiding volgen. Waaronder ondersteuning bij een (eind)opdracht of project.

Ook kan ik een lezing of presentatie verzorgen.

Voorbeelden:

  • Hoe bedien je jouw specifieke camera (instellingen, knoppen, hoe maak je er prachtige foto’s mee).
  • Welke camerastanden zijn er (zoals P, Av, Tv, M en B), waar zijn ze voor, en vooral: hoe en wanneer zet je ze in.
  • Hoe wordt de belichting bepaald, wanneer en waarom wordt een foto te licht of te donker (en hoe hoe los je dat op).
  • Wat is de o zo belangrijke samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde (de belichtingsdriehoek).
  • Hoe maak je de achtergrond mooi wazig, terwijl het onderwerp wel mooi scherp blijft.
  • Hoe maak je een spannende compositie (van kiekje naar echt mooie foto).
  • Op welke slimme manieren kun je de vele scherpstelpunten van je camera gebruiken, zodat jouw foto’s altijd perfect scherp zijn.
  • Hoe bewerk en beheer je raw-foto’s in Adobe Lightroom.
  • Je wilt een (nieuwe) camera kopen, maar ziet door de bomen het bos niet meer en kunt wel wat hulp gebruiken om de voor jou beste keuze te maken.
  • Enzovoort…

Waar, wanneer en voor hoeveel?

Workshops worden zowel in het weekend als doordeweeks gehouden. Dus stuur mij een e-mail en we prikken samen een datum. In principe geef ik de workshops in (of rond) Amsterdam. Ik ken er goed de weg en er zijn fotomogelijkheden in overvloed. Een andere locatie is in overleg ook mogelijk.

De uurprijs van een workshop is 75 euro per persoon (inclusief BTW voor particulieren). Mijn advies is om voor een workshop van minimaal anderhalf uur of twee uur te kiezen, omdat er dan meer gelegenheid is voor uitleg, praktijkoefeningen en begeleiding.

Wil je een groepsworkshop aanvragen? Dat kan ook. Denk aan een gezellig uitje met vrienden, vriendinnen, of familie. Of een leerzame en gezellige workshop met collega’s. Dat kan ook op (of in de buurt) van kantoor. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.