Fotografie workshops – haal alles uit je camera en maak prachtige foto’s

Je kunt bij mij diverse fotografie-workshops volgen. Zoals een workshop Straatfotografie, Nachtfotografie, Lange sluitertijden met ND-filtersSmartphone Fotografie en een workshop Zakelijke fotografie. Over al deze onderwerpen heb ik boeken en/of eBooks geschreven. Daarnaast schrijf ik er regelmatig artikelen over voor de bladen. Waaronder het grootste (en leukste) fotografieblad van Nederland Zoom.nl. Ook op mijn eigen website zijn er regelmatig artikelen / blogs over te vinden. Ik beschik over diepgaande kennis, heb tientallen jaren ervaring en wil je graag helpen om betere, mooie, sfeervolle, effectieve foto’s te maken.

Workshop Straatfotografie

Workshop Nachtfotografie

Workshop Lange sluitertijden met ND-filters

Workshop Smartphone Fotografie

Workshop Zakelijke fotografie

Fotografie-workshop op maat

Naast bovenstaande standaard fotografie-workshops, is ook een workshop op maat mogelijk. Dit betekent dat je helemaal zelf kunt aangeven over welk onderwerp je graag meer wilt weten.

Voorbeelden:

 • Hoe bedien je jouw camera.
 • Wat zijn al die camerastanden (Av, Tv, P, M en B) en hoe en wanneer zet je ze in.
 • Hoe gaat een camera met licht om, op welke manier wordt de belichting bepaald en hoe los je het op als een foto overbelicht of onderbelicht raakt.
 • Wat is de o zo belangrijke samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde.
 • Hoe vervaag je de achtergrond terwijl het onderwerp mooi scherp blijft.
 • Hoe maak je een spannende compositie.
 • Op welke slimme manieren kun je de vele scherpstelpunten van je camera gebruiken, zodat jouw foto’s altijd perfect scherp zijn.
 • Hoe bewerk en beheer je raw-foto’s in Lightroom.
 • Fotograferen, filmen, bewerken, delen en publiceren met alleen je smartphone (zowel iPhone als Android).
 • Of misschien wil je een (nieuwe) camera kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer en kun je wel wat hulp gebruiken om de voor jou beste keuze te maken.
 • Enzovoort…

Waar en wanneer

Bij een fotografie-workshop op maat bespreken we vooraf wat jij wilt weten en probeer ik in te schatten hoeveel ervaring je er nu al mee hebt. Dit kan via e-mail maar ook telefonisch. Vervolgens kiezen we samen een geschikt moment uit voor de workshop (dat kan zowel in het weekend als doordeweeks, overdag of ’s avonds). In principe worden de workshops in (de omgeving van) Amsterdam gegeven. In overleg zijn andere locaties ook mogelijk.

Een workshop kost 75 euro per uur voor de eerste twee uur. Een eventueel derde of vierde uur is mogelijk tegen een gereduceerd tarief. Neem snel contact op voor meer informatie en om een afspraak te maken. Je kunt vooraf of op de dag zelf aangeven hoelang de workshop mag duren. Dus heb je de smaak te pakken, dan gaan we rustig verder. Er valt immers altijd meer te leren en te fotograferen.

* Sommige workshops kun je via Skype volgen. Bijvoorbeeld als een praktisch gedeelte niet nodig is en het jou voornamelijk om uitleg of een advies gaat.

 

www.keeskrick.com