Fotografie workshops – haal alles uit je camera of smartphone en maak prachtige foto’s

Wil je nu eindelijk wel eens echt fraaie foto’s maken? Begrijpen hoe jouw camera of telefooncamera werkt en wat er allemaal mee mogelijk is? Volg dan een leerzame (en gezellige) fotografie workshop bij mij.

Zoals een workshop Straatfotografie, StadsfotografieSmartphone fotografieNachtfotografie, Lange sluitertijden met ND-filters of een workshop Zakelijke fotografie.

Over deze onderwerpen en nog veel meer schrijf ik al meer dan tien jaar artikelen voor onder andere het leukste fotografiemaandblad Zoom.nl en uiteraard voor mijn eigen website. Verder heb ik diverse boeken en eBooks uitgegeven die allemaal over fotografie gaan. Sinds de eeuwwisseling fotografeer ik digitaal (daarvoor analoog) en ik kan zelfs de lastigste onderwerpen duidelijk en helder aan je uitleggen.

Momenteel geef ik de onderstaande workshops. Een cursus, presentatie, of lezing op maat kan ook.

Workshop Smartphone Fotografie (geschikt voor elke smartphone)

Workshop Stadsfotografie (met camera of smartphone!)

Workshop Straatfotografie (met camera of smartphone!)

Workshop Zakelijke fotografie voor zelfstandigen en bedrijven (met camera of smartphone!)

Workshop Nachtfotografie

Workshop Lange sluitertijden met ND-filters

Workshop op maat

Naast bovenstaande fotografie workshops, is ook een workshop, presentatie, of lezing op maat mogelijk. Dit betekent dat je helemaal zelf mag aangeven over welk onderwerp of welke onderwerpen je meer wilt weten.

Daarnaast begeleid ik regelmatig studenten die een fotografieopleiding volgen. Waaronder ondersteuning bij een (eind)opdracht of project.

Voorbeelden:

  • Hoe bedien je jouw specifieke camera (instellingen, knoppen, hoe maak je er prachtige foto’s mee)
  • Welke camerastanden zijn er (zoals P, Av, Tv, M en B), waar zijn ze voor, en vooral: hoe en wanneer zet je ze in
  • Hoe wordt de belichting bepaald, wanneer en waarom wordt een foto te licht of te donker (en vooral: hoe hoe los je dat op)
  • Wat is de o zo belangrijke samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde (de belichtingsdriehoek)
  • Hoe maak je de achtergrond mooi wazig, terwijl het onderwerp wel mooi scherp blijft
  • Hoe maak je een spannende compositie (van kiekje naar echt mooie foto)
  • Op welke slimme manieren kun je de vele scherpstelpunten van je camera gebruiken, zodat jouw foto’s altijd perfect scherp zijn
  • Hoe bewerk en beheer je raw-foto’s in Adobe Lightroom
  • Je wilt een (nieuwe) camera kopen, maar ziet door de bomen het bos niet meer en kunt wel wat hulp gebruiken om de voor jou beste keuze te maken
  • Enzovoort…

Waar, wanneer en voor hoeveel?

Een workshop volgen kan zowel doordeweeks als in het weekend. Dus stuur mij een e-mail en we prikken samen een datum. In principe geef ik de workshops in of rondom Amsterdam. Ik ken er goed de weg en er zijn fotomogelijkheden in overvloed. Andere locaties zijn in overleg ook mogelijk.

De prijs van een workshop is voor particulieren 75 euro per persoon per uur (inclusief BTW). Tijdens de workshop leg ik alles op een duidelijke manier aan je uit, geef ik tips en trucs en doe je meteen veel praktijkervaring op. Uiteraard kom je met leuke foto’s thuis. Daarnaast laat ik zien hoe ik in bepaalde situaties te werk ga en waarom ik dat zo doe. Daar leer je ook weer van.

Voor bedrijven werk ik bij individuele workshops met een uurprijs van 75 euro per persoon (exclusief BTW).

Wil je een groepsworkshop aanvragen? Dat kan ook. Denk aan een gezellig uitje met vrienden, vriendinnen, of familie. Of een leerzame workshop met collega’s op (of in de buurt van) jouw kantoor. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. Om de workshop persoonlijk te houden, is de maximale groepsgrootte (ongeveer) tien tot vijftien personen.