Recent

Mijn nieuwste en beste (vrije) fotowerk vind je vanaf nu op deze pagina. Ik geef de pagina de naam Recent, omdat het zowel in het Nederlands als in het Engels hetzelfde betekent. Bezoek deze pagina regelmatig, want hij wordt doorlopend ververst met beelden die je echt niet wilt mislopen. Zie het als de (ver)beter(d)e versie van (de tijdlijn van) Instagram, Facebook en al die andere sociale platformen.

Sinds een groot aantal jaren plaats ik een deel van mijn vrije werk op Instagram. Om diverse redenen heb ik besloten voortaan de fotopagina die je nu bekijkt leidend te maken. Hier zie je namelijk precies de beelden die ik graag aan jou wil laten zien. Je ziet ze altijd en allemaal. Hier heb je geen last van een ondoorgrondelijk algoritme en een tijdlijn die je maar een fractie van de geplaatste foto’s toont. Daarnaast zijn de foto’s hier groter en zie je ze in een betere kwaliteit dan op bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Ook staan ze precies in de juiste volgorde. Of althans in de volgorde die ik eraan geef.

Maak daarom nu meteen een bookmark / favoriet aan in jouw webbrowser (sneltoets Ctrl+D), en bezoek deze pagina voortaan regelmatig. Want deze fotopagina is vanaf vandaag mijn nieuwe tijdlijn.

Stop ik nu met plaatsen op Instagram? Nee, dat (nog) niet. Maar ik plaats er vanaf nu wel minder foto’s. Want hier op deze pagina kan ik jou veel beter laten zien wat ik jou wil laten zien. Zonder een vervelend algoritme dat jou en mij continu dwarsboomt. Mogelijk voeg ik in de toekomst een korte beschrijving, tip, of uitleg over fototechniek toe.

Om de fotopagina niet te lang te laten worden (mogelijk lange laadtijden), verplaats ik eens per maand de oudere beelden naar een andere pagina. Zo ontstaat een leuke maandreeks. Die je makkelijk bekijkt via de nieuwe categorie album die ik hiervoor aanmaak (ja, ook weer hetzelfde in beide talen).

Amsterdam Spui in de sneeuw met publiek bij de haringkar
Amsterdam Spui in de sneeuw met witte huisjes van het Begijnhof en een voorbijganger in passende kleuren
Amsterdam Spui in de sneeuw met fietsen tegen lantaarnpaal geparkeerd en voorbijganger die uit poort van de Begijnhof stapt
Amsterdam Spui in de sneeuw met achter het raam van een cafe een man die de krant leest en ervoor een leeg terras
Amsterdam Prinsengracht met fietser in gele regenjas op bakfiets op de brug
Amsterdam Negen Straatjes met besneeuwde scooter en naderende fietser
Amsterdam Negen Straatjes met besneeuwde scooter en reiziger met rolkoffer en paraplu
Amsterdam Centraal Station in de sneeuw met reiziger met rolkoffer en een passerende tram
Amsterdam Zuidas bij station Zuid met voorbijgangers in de sneeuw