Workshop zakelijke fotografie voor zelfstandigen en bedrijven – maak zelf commercieel aantrekkelijke foto’s

Als ondernemer heb je doorlopend nieuw en vooral goed beeldmateriaal nodig. Voor op je website, maar ook voor brochures, folders, advertenties, persberichten en niet te vergeten al je sociale media kanalen zoals Instagram, Linkedin, Facebook en Twitter. In de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven leer je hoe je op een eenvoudige manier zelf aantrekkelijke beelden maakt voor zakelijk gebruik. Voor MKB en ZZP.

Zo maak je goede bedrijfsfoto’s helemaal zelf

Veel zakelijk beeldmateriaal en productfoto’s kun je tegenwoordig prima zelf maken of door een medewerker laten verzorgen. Zonder dat je daar iedere keer een beroepsfotograaf voor hoeft in te huren. Je hebt namelijk een smartphone met een prima camera op zak. Of misschien heb je nog ergens een compact camera, spiegelreflexcamera, of een systeemcamera liggen. Met al deze camera’s kun je beeldmateriaal maken dat uitermate geschikt is voor zakelijk gebruik. En ja, je leest het goed, tegenwoordig kan dat ook met een smartphone. Zonder dat het complex wordt en zonder dat je diep in de techniek hoeft te duiken.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Het is wel belangrijk dat het goed gebeurt. Want deze zakelijke foto’s zijn jouw visitekaartje.

Het maken van zakelijke foto’s of productfoto’s is wel iets totaal anders dan (bijvoorbeeld) in je vrije tijd of op vakantie even een paar leuke plaatjes schieten. Bij zakelijke fotografie en productfotografie is het vooral belangrijk dat je een vertaalslag kunt maken: hoe breng je een product, dienst, of een situatie commercieel en zakelijk gezien zo aantrekkelijk mogelijk in beeld.

Want wat is het doel van de foto’s en wat wil je ermee bereiken? Welk verhaal wil je vertellen en voor wie zijn de foto’s bedoeld? Wat zijn de unieke eigenschappen van een product en waar is een potentiële koper naar op zoek? Zodra je dat weet, is het de kunst om het onderwerp optimaal in beeld te brengen en de juiste sfeer neer te zetten. Daar heb je een beetje cameratechniek voor nodig. Maar het draait vooral om de manier waarop je het beeld indeelt en opbouwt. Wat breng je hoe in beeld. En wat laat je juist buiten beeld omdat het afbreuk doet aan jouw boodschap. Vaak komt hier nog een menselijke element bij kijken. Om het beeld levendiger en aansprekender te maken.

Het gaat dus om veel meer dan alleen maar het maken van een mooi plaatje.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Wat bijzonder goed van pas komt, is dat jij de werkzaamheden, producten of diensten en de bedrijfsvoering al door en door kent. Daarnaast weet jij precies wat er bij jouw klanten speelt en waar ze behoefte aan hebben. En anders ben jij degene die dit alsnog kan achterhalen. Deze waardevolle kennis is essentieel om de vertaalslag te maken naar het zakelijke beeld dat bij jouw bedrijf past.

Hoe handig is het als je dit niet eerst allemaal aan een externe fotograaf hoeft uit te leggen. Zodra je iets ziet, kom je voortaan gewoon zelf in actie en fotografeer je het meteen. Dat is snel, flexibel en efficiënt. Een gespecialiseerde beroepsfotograaf inhuren hoeft dan alleen nog als het een keertje echt nodig is.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Wat leer je in de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven

Jij kent het bedrijf door en door. Dat hoeft niemand jou te vertellen. De volgende stap is deze kennis en ervaring omzetten in representatieve en commercieel aantrekkelijke foto’s. Dat is dan ook precies wat je leert tijdens de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven. De praktijkfoto’s die je tijdens deze workshop maakt, kun je meteen zakelijk inzetten.

Een individuele workshop kost 75 euro per uur per persoon (exclusief BTW). Voor groepen gelden andere tarieven. Om de workshop persoonlijk te houden, is de maximale groepsgrootte (ongeveer) tien tot vijftien personen.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Onderwerpen die (onder andere) aan bod kunnen komen in de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven:

  • Zakelijk/commercieel bruikbare foto’s of productfoto’s maken, hoe doe je dat
  • Tips en trucs om een product, situatie, dienstverlening, of persoon zo goed mogelijk in beeld te brengen
  • Licht herkennen, omgaan met lastige lichtsituaties, kleurgebruik, sfeer vastleggen
  • Scherpe foto’s maken, manieren van scherpstellen
  • Werken met een vervaagde achtergrond (kleine scherptediepte)
  • Het menselijke element in foto’s, zo maak je aansprekende beelden
  • Compositie en perspectief
  • We houden het eenvoudig: precies voldoende (camera)techniek om de foto’s te maken die jij nodig hebt
  • Wat maakt jouw bedrijf uniek, hoe ziet jouw markt eruit, wie zijn jouw klanten en concurrenten, enzovoort

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media