Workshop Fotografie voor bedrijven – maak je eigen beeldmateriaal

Als bedrijf heb je regelmatig nieuw beeldmateriaal nodig. Voor op de website, in folders en persberichten en steeds meer ook voor social media kanalen zoals Instagram, Linkedin, Facebook en Twitter. In de workshop fotografie voor bedrijven leren jij en je medewerkers hoe je zelf mooie representatieve foto’s maakt voor zakelijk gebruik. Zodat je altijd snel en eenvoudig een voorraadje verse foto’s van hoge kwaliteit tot je beschikking hebt. Of je nu veel of weinig medewerkers in dienst hebt of ZZP-er bent, we hebben allemaal goed beeldmateriaal nodig.

Je eigen fotografenteam altijd paraat

Veel beeldmateriaal kun je tegenwoordig prima zelf maken. Zonder dat je daar een beroepsfotograaf voor hoeft in te huren. Daarmee bespaar je zowel geld als tijd. Je medewerkers hebben namelijk al een smartphone met een goede camera op zak. Daarnaast lopen ze in hun vrije tijd vaak met een geavanceerde camera rond.

En niet te vergeten: die medewerkers lopen al bij je rond. Ze kennen het bedrijf door en door, komen op alle locaties en bij al je klanten. Ook weten ze precies wat er speelt en wat er belangrijk is om vast te leggen. Zodra ze iets zien, kunnen ze meteen in actie komen en het vastleggen. Zo flexibel en efficiënt kan inhuur nooit zijn.

Als medewerkers in staat zijn om af en toe wat foto’s van goede kwaliteit te maken, beschik je over een direct inzetbaar fotografenteam. Zo genereer je bijna ongemerkt een constante stroom aan fantastisch beeldmateriaal dat je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Wie wil dat nu niet?

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Fotomomenten altijd en overal

Stel, er is een bijzonder project afgerond. Of je lanceert een nieuwe dienst of productlijn. Het bedrijfspand is verbouwd of je neemt een nieuw kantoor in gebruik en je hebt interieurfoto’s of foto’s van het pand nodig. Er wordt een jubileum gevierd, of het is eindelijk gelukt die belangrijke klant aan boord te krijgen. Eigen personeel kan het onmiddellijk voor je vastleggen.

Of wat dacht je van al die gewone dagelijkse gebeurtenissen en bezigheden. Zoals wat speelt er in het bedrijf, wie werken er zoal en met wie krijgt een (potentiële) klant straks te maken. Sfeerbeelden van hoe er gewerkt wordt. Een leerzaam kijkje achter de schermen hoe iets gedaan of opgelost wordt.

Het zijn dagelijkse momenten en situaties waar jij vast niet meer van opkijkt omdat je eraan gewend bent. Terwijl ze perfect zijn om via social media te delen of je website continu van nieuwe content te voorzien. Zo zorg je voor een uniek kijkje binnen jouw bedrijf, ontstaat een sterkere band met bijvoorbeeld je klanten en genereer je veel leuke en positieve aandacht.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Zo maak je goede bedrijfsfoto’s

Jouw medewerkers lopen al bij je rond. Ze kennen er de weg. Weten precies hoe het bedrijf werkt en voelen zich er thuis. Je hebt de mensen dus allang in huis om goede bedrijfsfoto’s te maken. Enige wat rest, is jouw personeel leren hoe ze dit het beste kunnen doen via de workshop fotografie voor bedrijven.

Zakelijke foto’s maken is namelijk iets anders dan in je vrije tijd wat leuke plaatjes schieten. Hoe mooi die misschien ook zijn. Behalve dat je een beetje handig met een camera of telefooncamera moet zijn, is het vooral belangrijk om te weten hoe je iets commercieel / zakelijk interessant in beeld brengt. Hierbij moet je bijvoorbeeld goed voor ogen houden wat het precieze doel is van de foto’s die je van een gebeurtenis, situatie, product, of dienst maakt. Vervolgens moet je de juiste sfeer in foto’s kunnen brengen, aandacht besteden aan het menselijke element en met complexe lichtsituaties om kunnen gaan.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Wat leer je in de workshop fotografie voor bedrijven

Elk bedrijf is anders. Daarom wordt de workshop fotografie voor bedrijven altijd afgestemd op jouw manier van werken, jouw wensen en verwachtingen, maar ook op de kennis en ervaring van de medewerkers op het gebied van fotografie.

Via een intake bepalen we daarom samen de inhoud van deze in-house workshop. De workshop kan vervolgens individueel of aan groepjes medewerkers worden gegeven. De workshop bestaat zeker niet alleen uit theorie. We gaan vooral samen op pad in het bedrijf om mooie praktijkfoto’s te maken.

Neem nu contact op via e-mail om de mogelijkheden te bespreken.

Onderwerpen die (onder andere) aan bod kunnen komen in de workshop fotografie voor bedrijven:

 • Zakelijk/commercieel bruikbare foto’s maken, hoe doe je dat
 • Tips en trucs om iets of iemand zo goed mogelijk in beeld te brengen
 • Licht herkennen, omgaan met lastige lichtsituaties, optimale belichting
 • Scherpe foto’s maken, manieren van scherpstellen
 • Werken met een vervaagde achtergrond (kleine scherptediepte)
 • Sfeervolle foto’s maken
 • Het menselijke element in foto’s
 • Compositie en perspectief
 • Voldoende cameratechniek om de foto’s te maken die je nodig hebt
 • Etiquette/rechten: mag je overal foto’s maken en mensen herkenbaar in beeld brengen
 • Wat maakt jouw bedrijf uniek, wat is jouw markt, wie zijn je klanten en concurrenten.
 • Heb je zelf al een aardig beeld wat voor soort foto’s je nodig hebt? Of wil je graag samen met een buitenstaander (ik kijk anders tegen dingen aan) sparren welke beelden waardevol kunnen zijn voor jouw specifieke bedrijf

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

 

 

 

 

 

 

www.keeskrick.com