Geplaatst op

Column: High-end vakantie

Er gaat meer mee op vakantie dan ooit. Haalden we vroeger de tent en het luchtbed van zolder, stopten we een fototoestel en wat kleren in een koffer, tegenwoordig hebben we het een stuk moeilijker.

Nu gaat de digitale camera mee, en dus ook een handvol geheugenkaarten, een laadapparaat en een extra set batterijen. Zal ik voor de zekerheid een PhotoWallet kopen? Je zult maar op de perfecte plek staan, om te ontdekken dat alle kaarten tot de nok toe gevuld zijn! Met een portable harddisk is het camerageheugen onbegrensd – en dus moet ik nóg meer batterijen kopen en meenemen.

Wegenkaarten laat ik thuis. Er gaat een GPS-ontvanger mee (‘bij de volgende bergtop gaat u rechtsaf’), en dus ook een laptop met navigatiesoftware. Hoe anders vind ik de plek waar ik mijn geheugenkaarten ga volpompen, waarmee de aanschaf van mijn PhotoWallet gerechtvaardigd is, en de oplaadbare batterijen met extra hoge capaciteit eindelijk tot hun recht komen.

Een ansichtkaart sturen is uit en met de dagelijkse SMS van vorig jaar kan ik ook niet meer aan komen. Maak een foto, zet hem op de laptop en schrijf er ‘groetjes uit het ravijn’ op. Zo verstuur je elke dag een nieuw vakantiebeeld via je mobiele telefoon.

Ik stop ook maar een stapel DVD’s en computerspelletjes in de koffer, want stel dat de kleine zich verveelt – en als ik mijn favoriete muziek naar MP3 omzet, kan ik elke dag een handvol leuke nummers naar mijn kleine MP3-speler overzetten. Elke dag dezelfde muziek, dat verveelt zo snel.

Aangezien de laptop meegaat, kan ik elke dag mijn e-mail controleren, nieuwsberichten lezen en mij aan de weersverwachting ergeren. Alles bij de hand, het is bijna alsof ik thuis ben. Zelfs inbellen op het werk is mogelijk. Ehhh… werk? Laat ik die laptop toch maar thuis laten. Al dat gesleep…

(deze column is gepubliceerd in het blad PD (Personal Digital))