Geplaatst op

Column: Paraplu

Wat lees ik nu weer in de krant. Amerika wil een raketschild bouwen en omdat bijvoorbeeld China het daar niet helemaal mee eens is, mag dat land extra kernwapens maken. Want dan weet China dat Amerika het goed bedoelt en het schild geen bedreiging voor ze is.

Ik heb al veel vreemde dingen gelezen, ook ik kranten, maar ik begin nu toch echt aan mijn eigen geestelijke gezondheid te twijfelen. Snap ik nog wel waar het over gaat?

Een raketschild, dat is toch om iets tegen te houden? Projectielen die richting Amerika worden afgevuurd kunnen daar in de toekomst mee worden vernietigd. Zo werkt dat toch? Of niet? Leg mij dan eens uit, hoe kan een raketschild een bedreiging zijn voor China? Dat schild beschermt alleen het onderliggende territorium? Of worden de raketten door dit schild teruggekaatst en komen ze daardoor op China zelf terecht? Gaan allerlei kernmachten straks snookeren met kernraketten. Welk land zullen we vandaag eens van de aardbol kaatsen.

Amerika bouwt een schild en daarom mag China meer kernwapens maken. Nou, dat is nog eens een goede ruil! Omdat je met een paraplu op straat staat mag het best wat harder gaan regenen. Je wordt zelf toch niet nat. Dat al die mensen zonder plu dat wel worden, ach, wat maakt het uit. Nee, dat is nog eens een gul gebaar van Amerika.

Als ze het echt goed met ons menen, dan moeten ze iedereen een schild geven. Dan is elk land veilig voor raketaanvallen van wie dan ook en zijn we eindelijk van die gevaarlijke kernwapens af. Die hebben dan totaal geen nut meer. Anderhalf jaar geleden is gebleken dat wapens niet afgaan door de millennium bug, maar we lezen en zien dagelijks dat dit wel gebeurt door de homo sapiens bug.