Fotografie workshops – haal alles uit je camera en maak prachtige foto’s

Je kunt bij mij een aantal fotografie-workshops volgen. Zoals een workshop StraatfotografieSmartphone fotografieNachtfotografie, Lange sluitertijden met ND-filters en een workshop Zakelijke fotografie. Over deze onderwerpen schrijf ik regelmatig artikelen voor bladen zoals Zoom.nl (het grootste en leukste fotografieblad van Nederland) en heb ik boeken of eBooks geschreven. Ook op mijn eigen website zijn er regelmatig blogs over te vinden. Ik beschik over diepgaande kennis, heb tientallen jaren fotografie-ervaring en kan zelfs de lastigste materie eenvoudig en duidelijk aan je uitleggen. Kortom, ik wil je graag helpen om betere, mooiere en sfeervolle foto’s te maken.

Workshops fotografie

Momenteel organiseer ik de volgende workshops:

Workshop Straatfotografie (in groepsverband of individueel mogelijk!)

Workshop Nachtfotografie

Workshop Lange sluitertijden met ND-filters

Workshop Smartphone Fotografie (in groepsverband of individueel mogelijk!)

Workshop Zakelijke fotografie

Fotografie-workshop op maat

Naast bovenstaande fotografie-workshops is ook een workshop op maat mogelijk. Dit betekent dat je helemaal zelf kunt aangeven over welk onderwerp of welke onderwerpen je meer te weten wilt komen.

Voorbeelden:

 • Hoe bedien je jouw camera.
 • Wat zijn al die camerastanden (Av, Tv, P, M en B) en hoe en wanneer zet je ze in.
 • Hoe gaat een camera met licht om, op welke manier wordt de belichting bepaald en hoe los je het op als een foto overbelicht of onderbelicht raakt.
 • Wat is de o zo belangrijke samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde.
 • Hoe vervaag je de achtergrond terwijl het onderwerp mooi scherp blijft.
 • Hoe maak je een spannende compositie.
 • Op welke slimme manieren kun je de vele scherpstelpunten van je camera gebruiken, zodat jouw foto’s altijd perfect scherp zijn.
 • Hoe bewerk en beheer je raw-foto’s in Lightroom.
 • Fotograferen, filmen, bewerken, delen en publiceren met alleen je smartphone (zowel iPhone als Android).
 • Of misschien wil je een (nieuwe) camera kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer en kun je wel wat hulp gebruiken om de voor jou beste keuze te maken.
 • Enzovoort…

Deze individuele workshop op maat kost 75 euro per uur en de minimale duur is twee uur. Een eventueel derde of vierde uur is mogelijk tegen een gereduceerd tarief, maar in de praktijk blijkt twee uur vaak wel voldoende. Wil je liever samen met iemand anders een workshop volgen? Dat kan tegen een gereduceerd tarief van 55 euro per uur per persoon.

Neem gewoon even contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. De workshop kan zowel in het weekend als doordeweeks worden gehouden , overdag of ’s avonds. Workshops worden in (de omgeving van) Amsterdam gegeven. Een andere locatie is in overleg ook mogelijk.