Workshop Smartphone Fotografie – maak echt mooie foto’s met je telefoon

Dankzij je smartphone heb je altijd en overal een goede camera bij je. Dus je kunt op elk moment en op elke plek de leukste foto’s maken. Maar met alleen ‘richten en klikken’ kom je niet veel verder dan wat doorsnee kiekjes en is de kwaliteit niet altijd even best. Terwijl er zoveel meer uit jouw toestel te halen valt. Wil je echt mooie foto’s maken voor je familiealbum, Facebook, Instagram, of voor op jouw persoonlijke of zakelijke website? Dan loont het de moeite om net even iets meer moeite te doen. Ik leer je alles wat je nodig hebt in deze workshop smartphone fotografie.

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Prachtige smartphone foto’s die indruk maken

In deze workshop leer je hoe je prachtige en sfeervolle foto’s van hoge kwaliteit maakt met alleen een iPhone of Android-telefoon. Dus laat die zware cameratas maar thuis, die heb je niet meer nodig. Je leert bijvoorbeeld hoe je iets of iemand het beste in beeld brengt. Hoe je ervoor zorgt dat het onderwerp haarscherp op de foto komt. Op welke manier je de optimale belichting instelt. Hoe je de camera comfortabel vasthoudt en bedient. Hoe je met lastige lichtomstandigheden omgaat en zelfs bij weinig licht nog mooie foto’s maakt. Hoe je snelle actiemomenten vastlegt, en nog veel meer. Daarnaast verklap ik allerlei verborgen trucs van de camera in jouw smartphone.

Er is veel en veel meer mogelijk met smartphone fotografie dan aan de oppervlakte lijkt. Met wat zorg en aandacht schiet je fantastische foto’s die niet onderdoen voor de foto’s die je met een grote en dure fotocamera maakt. Je hoeft er dan ook niet gek van op te kijken, als vrienden en collega’s plotseling aan je vragen of je een nieuwe camera hebt gekocht nadat je deze workshop hebt gevolgd. Ze zullen in eerste instantie niet willen geloven dat je nog steeds met je smartphone fotografeert.

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Waar en wanneer

De workshop smartphonefotografie kun je op twee manieren volgen. Namelijk in groepsverband of individueel. Je kunt dus altijd een cursusvorm kiezen die het beste bij jou past. Want de een vind het gezelliger om met een groep op pad te gaan en te leren, terwijl een ander liever 1 op 1 les krijgt en een intensievere begeleiding wil zonder dat er andere cursisten bij zijn.

Workshop in groepsverband

Kies je voor een workshop in groepsverband, dan ontmoeten we elkaar op een mooie locatie in Amsterdam. Daar leg ik eerst een stukje theorie uit, zodat je een snelle start kunt maken met smartphonefotografie. Vervolgens ga je met mij de straat op om lekker met je smartphone te fotograferen en snel praktijkervaring op te doen.

Tijdens de workshop krijg je van mij telkens een stukje uitleg, een aantal opdrachten en veel tips en aanwijzingen. Zodat je allerlei handige technieken makkelijk en snel onder de knie krijgt. Ook kijken we naar de foto’s die je maakt en krijg je meteen feedback van mij. Zo leer je nog sneller.

Naast mijn intensieve persoonlijke begeleiding, leer je ook veel van je medecursisten. Want iedereen ziet weer andere dingen en gaat net even anders te werk. Je kunt ook gezellig samen met iemand of in kleine groepjes foto’s maken.

De workshop smartphonefotografie duurt vier uur (van 13:00 tot 17:00) en wordt minimaal één keer per maand op een zondag gehouden. Andere (werk)dagen en data zijn in overleg mogelijk, mits er voldoende interesse is. De prijs is 95 euro per persoon, inclusief BTW. De workshop gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn. Om het persoonlijk te houden is de maximale groepsgrootte 10 personen.

Eerstvolgende data:

 • zondag 7 oktober
 • zondag 11 november
 • zondag 9 december

Stuur mij gewoon even een e-mail met je voorkeursdatum(s). Dan houd ik je op de hoogte en ontvang je uiterlijk in de week voor de workshop een uitgebreide e-mail met alle details die je nodig hebt.

Individuele workshop

Je kunt ook kiezen voor een individuele workshop smartphone fotografie . Dan gaan we samen op pad. Er zijn geen andere deelnemers, dus je krijgt tijdens de hele workshop mijn volledige aandacht. We doen waar jij het meeste aan hebt en je kunt al je vragen stellen. Je leert zodoende nog sneller en zet grote stappen als smartphonefotograaf.

Omdat het een één-op-één workshop is, kunnen we samen een geschikt moment kiezen. We hoeven immers geen rekening te houden met andere deelnemers. Het kan in het weekend of doordeweeks, overdag of ’s avonds. Stuur mij gewoon even een e-mail en we prikken samen een datum. In principe worden de workshops in Amsterdam gegeven. Ik ken er goed de weg en er zijn fotomogelijkheden in overvloed. Een andere locatie is in overleg ook mogelijk.

Deze unieke persoonlijke workshop kost 75 euro per uur en de minimale duur is twee uur. Een eventueel derde of vierde uur is mogelijk tegen een gereduceerd tarief, maar in de praktijk blijkt twee uur vaak wel voldoende. Heb je een iPhone? Dan krijg je er gratis mijn eBook over iPhone fotografie bij als naslagwerk. Wil je liever samen met iemand anders deze workshop volgen? Dat kan tegen een gereduceerd tarief van 55 euro per uur per persoon (vanaf vier personen is een groepsworkshop voordeliger).

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Wat leer je in de workshop smartphone fotografie

Onderwerpen die (afhankelijk van jouw interesses) aan bod kunnen komen in deze workshop smartphone fotografie:

 • Van richten en klikken (kiekjes schieten) naar schitterende foto’s met je smartphone maken
 • Hoe breng je iets of iemand zo mooi mogelijk in beeld (compositie, standpunt, perspectief)
 • Hoe maak je scherpe foto’s en voorkom je bijvoorbeeld bewegingsonscherpte
 • Zelf eenvoudig de belichting verbeteren en corrigeren waar nodig
 • Hoe stel je scherp op precies het juiste onderwerp
 • Scherpstelling en belichting vastzetten (vergrendelen), hoe en waarom
 • Hoe krijg je een mooie wazige achtergrond
 • Inzoomen, wanneer is het wel of niet verstandig om te doen
 • Telefoons met meerdere lenzen: wat is het verschil en hoe/wanneer gebruik je ze
 • Slimme manieren om heel snel de camera-app te starten en een foto te maken
 • Hoe leg je snel bewegende onderwerpen vast (actiefoto’s)
 • Panoramafoto’s maken
 • Eventueel hoe je leuke films maakt
 • Eventueel hoe je slow motion en timelapse films maakt
 • Eventueel fotograferen bij weinig licht (sfeeropnamen)

Behalve naar cameratechniek, kijken we vooral naar allerlei creatieve aspecten. Want fotograferen met je smartphone hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Verre van dat zelfs, het is juist heerlijk laagdrempelig en een ontspannende bezigheid.

Ik ben een zeer ervaren fotograaf, heb tientallen jaren fotografie-ervaring, schrijf artikelen voor bladen zoals Zoom.nl en breng boeken en eBooks uit. Zelfs de lastigste materie kan ik eenvoudig en duidelijk aan je uitleggen. Kortom, ik wil je graag helpen om betere, mooiere en sfeervolle foto’s te maken met jouw smartphone.

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media

Workshop smartphone fotografie door Kees Krick Media