Zakelijke fotografie – workshop voor zelfstandigen en bedrijven – maak zelf commercieel aantrekkelijke foto’s

Als zelfstandige of MKB-er heb je goed beeldmateriaal nodig. Allereerst voor op je website, maar misschien ook voor een folder, advertentie, of een persbericht. Daarnaast heb je tegenwoordig doorlopend verse foto’s nodig voor al je social media kanalen, waaronder Instagram, Linkedin, Facebook en Twitter. In de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven leer je hoe je op een eenvoudige en laagdrempelige manier zelf aantrekkelijke en commercieel interessante foto’s maakt voor zakelijk gebruik.

Unieke fotomomenten vastleggen

Veel beeldmateriaal kun je tegenwoordig prima zelf maken. Zonder dat je daar een beroepsfotograaf voor hoeft in te huren. Je hebt namelijk een smartphone met een prima camera op zak en misschien heb je ook nog wel ergens een compact camera, spiegelreflexcamera, of een systeemcamera liggen. Met al deze camera’s kun je beeldmateriaal maken geschikt voor zakelijk gebruik. Ja, ook met alleen een smartphone. Zonder dat het complex hoeft te worden en zonder dat je diep in de techniek hoeft te duiken. Een extra voordeel is dat alle foto’s die je zelf maakt, direct beschikbaar zijn voor gebruik. Je hoeft niet dagen of weken op een externe partij te wachten.

Wat vooral een groot voordeel is van het maken van je eigen beeldmateriaal, is dat jij jouw werkzaamheden, de producten of diensten die je levert en de bedrijfsvoering door en door kent. Je weet ook wat er bij je klanten speelt en waar ze behoefte aan hebben. Dit betekent dat jij als beste weet wat er belangrijk is om op beeld vast te leggen. Je hoeft dit vervolgens niet eerst uitvoerig aan een externe fotograaf uit te leggen. Zodra je iets ziet, kun je meteen in actie komen om het te fotograferen. Zo snel, flexibel en efficiënt kan de inhuur van een beroepsfotograaf nooit zijn. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat het goed gebeurt. Want deze foto’s zijn jouw visitekaartje.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Fotomomenten zijn echt overal. Stel, je hebt net een bijzonder project afgerond. Of je lanceert een nieuwe dienst of een productlijn. Je viert een jubileum, of het is gelukt een belangrijke klant aan boord te krijgen. Het kantoor is verbouwd of je neemt een nieuwe werkplek in gebruik. Hoe handig is het dan als je dit zelf goed in beeld kunt brengen, of het eventueel aan een medewerker kunt overlaten.

En wat dacht je van de gewone dagelijkse gebeurtenissen en bezigheden. Hoe zien bijvoorbeeld jouw werkzaamheden eruit, wat speelt er in het bedrijf, met wie krijgt een (potentiële) klant te maken. Jij kijkt allang niet meer op van al die gewone dagelijkse momenten en situaties omdat je er zo aan gewend bent. Terwijl ze voor een buitenstaander juist een bijzonder inkijkje geven. Daarmee zijn het perfecte onderwerpen om je website regelmatig van de mooiste content te voorzien, om te delen via social media, of om te gebruiken in zoiets als een nieuwsbrief.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Zo maak je goede bedrijfsfoto’s

Jij kent jouw werkzaamheden en bedrijf door en door. De volgende stap is deze kennis en ervaring om te zetten in representatieve en commercieel aantrekkelijke foto’s. Dat is nu precies wat je leert tijdens de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven.

Zakelijke foto’s maken is namelijk iets heel anders dan in je vrije tijd een paar leuke plaatjes schieten. Hoe mooi die foto’s ook zijn. Behalve dat je een beetje handig met een camera of telefooncamera moet zijn, is het vooral belangrijk dat je de vertaalslag kunt maken hoe je iets commercieel / zakelijk aantrekkelijk in beeld brengt. Cameratechniek speelt hier een ondergeschikte rol in. Want ook zonder je diep in de techniek te verdiepen, kun je tegenwoordig de fraaiste beelden maken. Het gaat er vooral om wat je hoe in beeld brengt.

Je moet hierbij bijvoorbeeld heel goed voor ogen houden wat het precieze doel van de foto’s is. Wat wil je ermee bereiken, welk verhaal wil je vertellen, voor wie zijn de foto’s bedoeld. Vervolgens is het de kunst om iets zo optimaal mogelijk in beeld te brengen, de juiste sfeer te pakken, aandacht te besteden aan het menselijke element; kortom het gaat om meer dan alleen een mooie foto.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Wat leer je in de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven

Iedereen en elk bedrijf is anders. Daarom wordt de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven afgestemd op jouw manier van werken, jouw wensen en verwachtingen, maar ook op de kennis en ervaring die je hebt op het gebied van fotografie. De workshop bestaat niet alleen uit theorie. We gaan vooral samen praktijkfoto’s maken. Foto’s die je meteen zakelijk kunt inzetten!

Deze unieke workshop kost slechts 95 euro per uur per persoon (exclusief BTW).

Wil je een groepsworkshop aanvragen? Dat kan ook. Informeer voor mogelijkheden en tarieven.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik schrijf al meer dan tien jaar artikelen over fotografie voor onder andere het maandblad Zoom.nl en voor mijn eigen website en heb hier diverse boeken en eBooks over uitgebracht. Al sinds de eeuwwisseling fotografeer ik digitaal (daarvoor analoog) en ik kan zelfs de lastigste materie duidelijk en helder uitleggen.

Onderwerpen die (onder andere) aan bod kunnen komen in de workshop fotografie voor zelfstandigen en bedrijven:

 • Zakelijk/commercieel bruikbare foto’s maken, hoe doe je dat
 • Tips en trucs om iets of iemand zo goed mogelijk in beeld te brengen
 • Licht herkennen, omgaan met lastige lichtsituaties, optimale belichting, kleurgebruik
 • Scherpe foto’s maken, manieren van scherpstellen
 • Werken met een vervaagde achtergrond (kleine scherptediepte)
 • Sfeervolle foto’s maken
 • Het menselijke element in foto’s
 • Compositie en perspectief
 • Voldoende cameratechniek om de foto’s te maken die je nodig hebt
 • Etiquette/rechten: mag je overal foto’s maken en mensen herkenbaar in beeld brengen
 • Wat maakt jouw werkzaamheden of bedrijf uniek, wat is jouw markt, wie zijn je klanten en concurrenten.

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media

Workshop fotografie voor bedrijven door Kees Krick Media