Advertorial voor Asus

Hoe ziet de ideale werkplek eruit? We werken steeds vaker vanaf huis. Bedrijven vinden het prima als werknemers zo nu en dan een dagje thuis werken. Daarnaast groeit het aantal zelfstandigen. Een eigen plek waar je thuis ongestoord kunt werken is dan ook welkom. Wat heb je nodig? Om te beginnen een stevig bureau en een comfortabele bureaustoel. Liefst een kamer waar je profiteert van het daglicht. Zodat de verlichting niet altijd aan hoeft. Op de ideale werkplek mag een computer natuurlijk niet ontbreken.

Fotografie voor advertorial door Kees Krick media

Voor een advertorial van computerfabrikant Asus heb ik de fotografie verzorgd. Onderwerp was de ideale werkplek. Waarbij (uiteraard) hier en daar een apparaat van Asus in beeld komt. Om de huiselijke sfeer te benadrukken, heb ik thuis een kamer ontruimd en een opstelling gemaakt. Een tafel met houten blad, bureaustoel erbij, bureaulamp voor een lichtaccent, iets leuks aan de muur. Ik heb ervoor gekozen de werkplek met gewone lampen uit te lichten. Geen (studio)flitsers dus, maar gewone schemerlampen. Met dat licht heb je op je werkplek immers ook te maken. Bovendien zorgt het voor een warme uitstraling. Onder het bureau heb ik een led-lamp neergezet om een kleuraccent toe te voegen.

Fotografie voor advertorial door Kees Krick media

De desktop kon wel aangezet worden, maar het leek mij niet handig om de volledige Windows-installatie te doorlopen. Het setje moest immers ook weer terug naar Asus. Vandaar dat ik met Photoshop eigen foto’s op de 4K-monitor heb geplakt. Op de foto zie je trouwens een desktop, tablet, 4K-monitor en router. Eigenlijk beviel de werkplek wel en dus begonnen thuis de onderhandelingen wie van ons hem in gebruik mocht nemen. Maar je raadt het al. De koerier was al onderweg en dus moest ik de producten als een speer weer inpakken.

Fotografie voor advertorial door Kees Krick media

www.keeskrick.com